Reizen naar Taiwan

Omdat Taiwan een eiland is, is vliegen de meest voor de hand liggende manier om naar Taiwan te reizen. Wie vanuit Nederland of België naar Taiwan wil gaan die zal dat altijd met het vliegtuig doen. Wie al in Azië is, die kan Taiwan ook bezoeken door middel van een cruise. De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en de Taiwanese hoofdstad Taipei bedraagt ongeveer 9500 kilometer. Als je er vanuit gaat dat een vliegtuig nooit de meest ideale route toegewezen krijgt, zul je in de praktijk ongeveer tienduizend kilometer moeten vliegen voordat je in Taiwan uit het vliegtuig kunt stappen. Bij een rechtstreekse vlucht betekent dit dat je op ongeveer twaalf uur vliegen moet rekenen. Vanwege de wind op vlieghoogte duurt de heenvlucht richting Taipei meestal iets korter dan de terugvlucht.

Rechtstreeks naar Taiwan vliegen

Als je vanuit Nederland rechtstreeks naar Taiwan wilt vliegen, dan zul je naar hoofdstad Taipei moeten vliegen. Taiwan Taoyuan International Airport is het enige vliegveld dat directe verbindingen met Amsterdam Schiphol Airport heeft. Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen die een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Taipei onderhouden: China Airlines en onze eigen KLM. China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan. Omdat beide luchtvaartmaatschappijen volledige partners binnen Skyteam zijn, geniet je als KL Flying Blue lid op de vluchten van China Airlines van dezelfde prioriteiten als bij KLM. Voor het sparen van miles en XP’s komen mogelijk niet alle boekingsklassen in aanmerking.

Met een overstap naar Taiwan vliegen

Als je met een overstap (of meerdere keren overstappen) naar Taiwan vliegt, dan heb je meerdere voordelen. Ten eerste zit je niet vast aan Taipei als bestemming, maar kun je ook naar andere luchthavens binnen Taiwan vliegen zoals Koahsiung, Taiching of Tainan. In het geval dat je naar een andere luchthaven dan Taiwan Taoyuan International Airport wilt vliegen, dan is er een redelijke kans dat je wel een overstap hebt in Taipei. Sommige vluchten voeren je via andere Aziatische steden zoals Hongkong naar Taiwanese luchthavens.

Als je naar Taipei wilt reizen, dan kan een vlucht met een overstap goedkoper zijn dan een rechtstreekse vlucht. Zo kun je met Eva Air via Bangkok vliegen, met Emirates via Dubai naar Taipei reizen of met Cathay Pacific eerst naar Hongkong vliegen om vervolgens door te reizen naar Taipei. De prijzen van vliegtickets in de economyklasse liggen gemiddeld tussen de 500 en 700 euro.

Zelf auto rijden

Het is in Taiwan prima te doen om zelf auto te rijden. De wegen zijn goed en de automobilisten zijn vrij gedisciplineerd. Hoewel het verkeer in grote steden zoals Taipei chaotisch kan zijn door de drukte, is het wel veilig om er auto te rijden. Een voordeel is dat men in Taiwan net als bij ons rechts rijdt.  Wie een auto gaat huren in Taiwan die heeft een internationaal rijbewijs nodig naast het normale rijbewijs. Zo’n internationaal rijbewijs kun je in Nederland bij de ANWB halen. Je hebt er een recente pasfoto nodig om een IRB te kunnen halen. Je kunt er in de ANWB-winkel op wachten.