Vakantie in Taiwan

Taiwan is aan het uitgroeien tot een populaire Aziatische vakantiebestemming. Het land is toeristisch gezien nog lang niet zo geliefd als Thailand, Vietnam en China, maar er zijn wel steeds meer mensen die ontdekken hoe leuk en bijzonder Taiwan is. Het land heeft voldoende bezienswaardigheden om bezoekers wekenlang bezig te houden. De cultuur lijkt op die van China, maar heeft zeker iets eigens waardoor het een unieke bestemming is. Wat niet onbelangrijk is, is dat Taiwan tot de veiligste en meest toegankelijke bestemmingen van Azië behoort. De oprechte manier waarop je als toerist benaderd wordt door locals is iets wat op andere plekken soms ver te zoeken is. Wie Taiwan eenmaal bezocht heeft die zal het in zijn/haar hart sluiten.

Reisbudget

Taiwan is geen supergoedkope reisbestemming. De prijzen waarvoor je naar Thailand of Vietnam kunt reizen die kun je hier vergeten. Dat betekent gelukkig niet dat Taiwan duur is. Veel uitgaven die je hier tijdens je vakantie zult doen liggen onder het niveau van de meeste Europese vakantiebestemmingen. Wat enorm scheelt is of je je geld uitgeeft op plekken die er vooral voor de toeristen zijn of dat je dat je meer de lokale restaurants en winkels opzoekt.

Voor een vakantie in Taiwan moet je rekenen op een minimaal budget van 30 euro per persoon per dag. Dit is berekend op de goedkoopste overnachtingsmogelijkheden en eten op straat of simpele eettentjes. Heb je een wat ruimer budget, dan ben je ongeveer 50 euro per persoon per dag kwijt. Dan kun je in middenklasse hotels slapen en je hebt wat meer budget voor je maaltijden. Wil je wat meer luxe reizen in Taiwan, dan heb je vaak al een budget van rond de 100 euro per dag nodig. Vooral de prijzen van hotels stijgen zodra je er een extra ster aan tie wilt voegen of centraler wilt zitten.

Je kunt voor Taiwan de volgende gemiddelde prijzen aanhouden:
– maaltijd in een doorsnee restaurant: € 8 tot 12
– maaltijd bij een eetkraampje op straat: € 2 tot 4
– biertje: € 2 tot 3 (grote fles: € 4 tot 5)
– goede koffie: € 3 tot 4
– cocktail in een goede bar: € 8 tot 11
– simpele overnachting:
– metrorit in Taipei: € 0,65 tot € 1,30
– een dag een scooterhuur: vanaf € 15
– een dag autohuur: vanaf € 50 incl. verzekering
– een liter benzine: € 0,85 tot 1,05

De bovenstaande prijzen zijn mede afhankelijk van de wisselkoers van de Taiwanese dollar.